Company Logo

slide 1 slide 2 slide 3

Проект "Коменски"                                                                       

Проект "Коменски" - международен проект по секторна програма „Коменски” на Програмата „Учене през целия живот” към Центъра за развитие на човешките ресурси в партньорство с 5 европейски държави: Белгия, Германия, Испания, Полша и Турция. Проектът за Училищно партньорство е на тема `Waterways in Europe: Opportunity or danger?` - „Водните пътища в Европа: възможност или опасност?”
Финансовата подкрепа, която се отпуска за реализиране на проекта, е в размер на  
 20 000 евро за 24 мобилности и е за периода от 01.08.2012г. до 31.07.2014г. 
Сайт на проекта: http://project-waterways.eu

Първа среща в Белгия

От 6.11 до 9.11.2012 г. се състоя първата среща на партньорите  във Варегем Белгия. Беше изработен план и график за следващите дейности от проекта.

    

Визита в Испания 

Ученици от 40-то СОУ „Луи Пастьор” участваха в работна визита в град Колменар Виехо, Испания. Визитата е в изпъление на международен проект „Водните пътища на Европа: възможност или риск” по секторна програма „Коменски”. Целта на визитата беше децата да се запознаят със своите партньори от Белгия, Германия, Испания, Полша и Турция и да се реализират дейностите, заложени в програмата на проекта. Чрез директно гласуване бяха избрани лого и талисман на проекта. Бяха представени картата с реките на държавите партньори и изложба на снимки от пътуването на картата из Европа. Участниците, разпределени в международни екипи изработиха презентации за реките на всяка държава и за проблеми, свързани с водите. Учениците участваха в поход до изворите на река Манзанарес и проследиха течението и до вливането и в река Тахо при град Аранхуез. Екипът, работещ по проекта беше приет и поздравен за активната си дейност от кмета на град Колменар Виехо. По време на проведените срещи и мероприятия участниците станаха по-уверени и общуваха свободно и активно помежду си, създадоха много нови познанства, които ще продължат и в бъдеще. Информация за визитата е поместена в местни издания:  
http://www.encolmenarviejo.es/noticias/2013/02/27
http://www.sermadridnorte.com/noticias/estudiantes-europeos-visitan-a-sus-companeros-del-proyecto-comenius-de-colmenar-viejo_31566/

        

Среща в София

От 15.04. до 19.04.2013г. в училището ни се проведе поредната работна среща по проект „Коменски”. Гостуваха ни групи от училищата партньори от Белгия, Германия, Полша, Турция и Испания. На 16.04.13г. се проведе „Изложение за воден туризъм”, на което всички екипи представиха на английски език атрактивни маршрути за пътуване по вода, като за целта бяха подготвили брошури, презентации, много сувенири и лакомства, характерни за отделните дестинации. На официалното откриване на изложението присъстваха кметът на район „Люлин” г-н Младенов, г-жа Вангелова, старши експерт в РИО София-град, директори на училищата партньори, родители, ученици и учители. Организирани бяха различни игри и състезания, както и парти, на което всички групи представиха традиционни танци и песни. Гостите разгледаха забележителностите на София, посетиха Рилския манастир и останаха очаровани от гостоприемството и топлотата, с която бяха посрещнати от връстниците си в училище и в семействата - домакини. Информация за визитата е поместена в следните издания:
http://radiosofia.bnr.bg/News/Pages/160413Turizam.aspx;
http://www.lyulin.bg/news/145/60/40-sou-lui-pastor-beshe-domakin-na-rabotna-vizita-po-proekt-Waterways-in-Europe---opportunity-or-danger.html;
Вестник "Учителско дело";

        

Визита в Германия

Учениците от 40-то СОУ „Луи Пастьор”  Ася Зарева, Анна Пранчева, Даниела Павлова, Ренета Касабова и Алекс Дердерян участваха в четвъртата визита по проекта „Waterways in Europe - opportunity or danger?”. Работната среща се проведе в град Вайлбург, Германия, от 30-ти септември до 4-ти октомври.  
По време на гостуването се проведе  арт - фестивал. Всички участници работиха в международни групи и представиха произведения на изкуството от различни области: поезия, литература, изобразително изкуство, музика и фотография. Нашите ученици се представиха отлично, показвайки български картини, песни, стихове и легенди, свързани с водата. 
Повече подробности  за визитата можете да научите от снимките и от дневника, в който участниците разказаха за своите преживявания и вълнения. 

Дневници на участници в проекта:

    
    

Визита в Турция


Учениците от 40-то СОУ „Луи Пастьор” Ваня Асенова, Десислава Ананиева, Моника Илиева, Магдалена Костадинова, Петър Станински и Валентин Иванов, заедно с трима преподаватели участваха в петата работна визита по проекта „Waterways in Europe - opportunity or danger?”, секторна програма „Коменски”. Работната среща се проведе в град Адана, Турция, от 24 до 28 февруари 2014 година. По време на гостуването се проведе екологична конференция. Всички участници работиха в международни групи по екологични проблеми, свързани с шест европейски реки. Всяка работна група изготви презентация, която беше представена публично в зала на общината на града. Учениците бяха посрещнати сърдечно от своите приятели и прекараха незабравима седмица в Адана. Посетиха езерото Сейхан и пречиствателната станция на язовир Чаталан, който снабдява град Адана с питейна вода. Разгледаха забележителностите на града, запознаха се с различна култура и традиции, намериха много нови приятели. Участниците написаха дневник, в който споделят своите преживявания и вълнения по време на визитата.


Дневници на участниците в проекта:

    

Среща с кмета на Адана
Посещение в инспектората по образование на Адана

    

Визита в Полша

Заключителната визита по проекта на 40-то СОУ „Waterways in Europe- opportunity or danger?” се проведе от 24.03. до 28.03.2014г. Шестима ученици и четирима преподаватели се срещнаха в град Тчев, Полша с партньорите от Белгия, Германия, Турция, Испания и Полша.

Репортаж на полската телевизия
Дневници на учстниците в проекта

    
 


Проект "Еразъм +"                                                                         

 „Sport and support"

Проектът е международен и се провежда в партньорство на Столична община- Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ и изпълнител ОСК „Левски“. Идеята на проекта е да представи спецификата на различните видове спорт, да запознае и мотивира учениците за участие в спортни дейности, както и възможност за срещи с известни спортисти, международни спортни организатори и др. Целта е да бъдат приобщени ученици от различни социални и/или рискови групи, които нямат възможност за участие в спортни дейности.
Сайт на проекта: http://sportandsupport.eu/
Снимки от проекта в училището: http://sportandsupport.eu/media-gallery/photogallery/26th-february-2016-levski-at-40-sou-lui-pastior/
 

 

Дата и час
Powered by Joomla!®. Developed by: joomla 2.5 themes  Valid XHTML and CSS.


Contribute!
Books!
Shop!